torstai 1. marraskuuta 2012

Tarjolla hyvä elämä

Mieskavereiden saunaillassa virisi jälleen keskustelu siitä, mitä kaveritoiminta merkitsee aikuiselle miehelle. Pienperheyhdistyksen Mieskaveritoiminnan kautta jo monta vuotta sitten kaverin itselleen löytänyt Aapee totesi hetken keskustelua kuunneltuaan: ” Ei se sen kummempaa ole – hyvää elämää!”

Kuinka monta kertaa olemmekaan istuneet ja miettineet millaisin lupauksin ja mainoslausein seuraavan rekrytointikampanjan toteutamme. Millä me houkuttelisimme uusia vapaaehtoisia mukaan? Riittääkö, että lupaamme hyvää elämää?

Hyvään elämään kuuluvat kaverit, isot ja pienet. Kavereita ei koskaan voi olla liikaa. Kaverin kanssa voi tehdä ihan tavallisia asioita tai olla tekemättä yhtään mitään. Yhtään mitään tekeminen on kaverin kanssa paljon mukavampaa. Kaveria tuetaan silloin, kun hän tukea tarvitsee ja kaverilta voi saada saa tukea.  Aito kaveruus ei kuitenkaan ole hoitosuhde eikä oikeassa kaveruudessa ole syrjäytymisen ehkäisijää ja ehkäisyn kohdetta. 

Pienperheyhdistyksen Mieskaveritoiminta on onnistunut parhaiten silloin, kun yhdistyksen kautta alkunsa saanut kaverisuhde jatkuu läpi elämän ja kun kaverukset ”unohtavat” miten suhde on saanut alkunsa.  Toiminta on saavuttanut tavoitteensa, kun lapsi saa elämäänsä yhden uuden, kuuntelevan ja ymmärtävän aikuisen.  

Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen on kirjoittanut otsikolla Tavallisilla asioilla on toisinaan suuri merkitys: ”Selviytyjien elämässä on usein ollut yksi kiintopiste, joku lämpimästi ja ymmärtävästi suhtautunut aikuinen, joka on avannut ikkunan parempaan maailmaan.” (HS 17.9.2012)

Juha Turtiainen
toiminnanjohtaja
Pienperheyhdistys ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti