torstai 11. lokakuuta 2012

Pidetään huolta lapsista

Leenan Laulajaisen runoilema Nallen matkalaulu menee näin:

Pieni nalle uuvuksissa tietä pitkin astelee.
Kevätsade tuhma kade nallen tassut kastelee.
Mutta pian saavutaan Otsometsän kummilaan.
Siellä kuono pyyhitään, tassut kuivataan.

Olipa hyvä että nallella oli kummila: Paikka missä tassu pyyhitään jos sade ne kastelee. Tosin kummeja ja kummiloita voi olla monenlaisia. Laura Koljonen hauskassa kirjoituksessaan Kummit testiin  (HS.fi Oma elämä -palsta) perää kyllä kummeille jonkunlaisia kriteerejä.  Itse ajattelen, että kummi voi olla tuki ja turva vaikka ei ongelmia olekaan. Kummina tehtäväni on tukea kummilasteni vanhempia heidän hoiva- ja kasvatustyössään, ja iloita heidän kanssaan lasten ilosta. Olla käytettävissä jos tarvitaan, ei sekaantua jokapäiväiseen perhe-elämään.

HelsinkiMission Pelastakaa Sukupolvi -hanke haluaa haastaa kaikki kansalaiset toimimaan ja ottamaan vastuuta lapsiperheiden hyvinvoinnista. Hanke haluaa myös herätellä läheisiä ja lähiyhteisöä muistamaan että se kummilapsi, ystävän tai naapurin lapsi tarvitsee ympärilleen turvallisia aikuisia ja vanhemmat vertaisiaan. Jokainen voi toimia arjen auttajana.

Pelastakaa sukupolvi -hanke ei ole tavoitteineen yksin. Myös RAY:n avustusohjelma Emma & Elias painottaa aikuisten yhteistä vastuuta lasten hyvinvoinnista – naapureiden, mummien, kummien, kioskinmyyjien.  Siksi Pelastakaa sukupolvi-hanke onkin valittu ohjelmaan yhtenä kolmentoista ensimmäisen joukossa.  Ohjelmassa kootaan yhteen erilaisia järjestöjen hankkeita ja toimintoja edistämään lasten hyvinvointia. Ajatus on vähän sama kuin kaikkien aikuisten haastaminen yhteiseen tekemiseen lasten hyväksi – yhdessä olemme enemmän!

Ulla Lindqvist
ohjelmapäällikkö
Emma & Elias -ohjelma
Lastensuojelun Keskusliitto
ulla.lindqvist@lskl.fi






Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti